Înscriere învățământ primar 2023 – 2024

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024 este următorul:

30 martie 2023 — scoala afișează planul de școlarizare și numărul de clase pregătitoare alocate. Afișarea se face inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.

3 aprilie 2023 — Postarea pe site-ul CJRAE/CMBRAE a modelului de cerere — tip (Anexa 2) pentru evaluarea dezvoltärii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2023, inclusiv, si care:

  • nu au frecventat grădinița;
  • o s-au întors din străinătate

5 aprilie — 26 aprilie 2023 – Evaluarea dezvoltării copiilor care implinesc 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2023 ii eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar

Pentru copiii care au frecventat grădinița

  • Înregistrarea cererilor transmise/depuse la unitä!ile de invä!ämånt cu nivel preșcolar pentru obținerea recomandării de înscriere în clasa pregătitoare
  • Eliberarea/transmiterea către părinte de către unitatea de învățământ cu nivel preșcolar a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz;

3 mai — 18 mai 2023 — Părinții completează, online sau la unitatea de invatamant la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de invatamant la care solicita înscrierea copiilor are loc, zilnic, în intervalul orar 08.00-18.00 (luni-joi) și 08.00-17.00 (vineri).

19 mai- 22 mai 2023 – Comisia națională procesează cererile-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

23 mai-29 mai 2023 – Fiecare scoala procesează cererile părinților care solicita înscrierea la o alta unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

30 mai 2023 – Comisia națională procesează cererile-tip de înscriere și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o alta unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat în aceasta faza opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

31 mai 2023– Afișarea în unitățile de invatamant și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de invatamant a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *